ADAX RFID Beskyttelse. Foto: Adax Bags
Adax,  Aunts & Uncles,  Aunts and Uncles,  Damemote,  herre mote,  Hverdagsliv,  Lommebok,  Must Have,  Omtale,  The Monte

Bankkort, ‘tæpping’ og sikkerhet.

Før i tida gjaldt det å passe på to ting – bilnøkkelen, og bankkortet. Ble en eller begge stjålet var det krise. Det er det

ADAX RFID Beskyttelse. Foto: Adax Bags
ADAX RFID Beskyttelse. Foto: Adax Bags

for så vidt nå også, men siden vi liker å ha ting enkelt og lettvint har bilfabrikantene stor suksess med ‘keyless go’, altså at bilen din kan låses opp uten at man trenger å dra opp nøkkelen. Den ligger trygt i lomma, og kommuniserer trådløst til bilen at nå er den i nærheten og det er greit å åpne.

Helt supert det der. Inntil noen fant ut at denne trådløse overføringen var det mulig å stjele, bare en stod nær nok når bilen og nøkkelen snakker sammen. Det kreves jo litt avansert teknisk utstyr, men hva får en ikke bestilt på internett i disse dager. Både bilfabrikanter og politiet innrømmer at du er atskillig tryggere mot bilinnbrudd hvis bilen IKKE har ‘keyless go’. Men kjekt er det.

Kjekt er det også å kunne ‘tæppe’ bankkortet i butikken. Det er enklere enn å putte det inn i terminalen og slå kode. Derfor har bankene lagt inn en liten trådløs brikke i de fleste nyere bankkort, slik at det kan ‘tæppes’. Men… akkurat som med bilnøkkelen er svakheten den at kortet sender fra seg digital info trådløst så snart det blir ‘aktivisert’. Og kortet ditt kan dermed bli kopiert. Heldigvis ikke på lang avstand, slik som bilnøkkelen, men noen cm holder fint hvis noen legger en veske som inneholder det rette utstyret inntil veska eller lommeboka di. Slikt utstyr er også å få på internett selvfølgelig. Slik stjeling av informasjon fra bankkort skjer, og kommer til å skje igjen. Og igjen…

ADAX RFID Beskyttelse. Foto: Adax Bags
ADAX RFID Beskyttelse. Foto: Adax Bags

Bankene ser ikke ut til å ha noen løsning på det, men påpeker at det «så vidt de vet» ikke har skjedd i Norge enda. Enda!

Uansett. For oss som ferdes utenom Norge, og for oss som regner med at det bare er et tidsspørsmål før slikt utstyr blir tatt i bruk i Norge finnes det heldigvis en måte å beskytte seg  mot slikt tyveri. Adax, Aunts and Uncles og The Monte har laget serier med lommebøker som blokkerer radiosignaler. Det vil si at signalet ‘Hei, jeg er en bankterminal og vil ha penger av deg’ aldri har noen sjans til å nå gjennom til kortet ditt så lenge det ligger på plass i lommeboka di. Og da er det heller ikke mulig å tappe det for penger. Helt enkelt og genialt. Trygg på tur RFID!

Adax sier om RFID:

RFID er en forkortelse for Radio Frequency Identification, der bruges i moderne kreditkort til

Aunts and Uncles Valerie Wallet Melon
Aunts and Uncles Valerie Wallet Melon

at foretage betalinger uden direkte kontakt mellem kreditkort og terminal – smart, men med en medfølgende risiko.

Med en simpel teknologi tilgængelig på internettet er det i dag muligt for uvedkommende at aflæse dine kreditkortoplysninger på afstand. Dette skaber desværre en mulighed for misbrug af dine kreditkort uden din viden eller din accept – men frygt ej, vi er på forkant!

Vores RFID protection punge er beskyttet mod RFID aflæsning med et specielt blokeringsmateriale syet ind

imellem foer og læder.

Dine kreditkort vil med dette blokeringsmateriale være beskyttet mod et eventuelt misbrug, og du kan føle dig sikker!

Nedenfor kan du se noen av våre lommebøker med RFID beskyttelse, for å se hele utvalget, trykk her!

Adax Storm Chicago Wallet er en praktis lommebok med glidelåslomme for mynter, egen lomme for sedler og plass til flere kredittkort. Den har egen lomme med gjennomsiktig plast over for medlemskort eller bilder.
Adax Storm Chicago Wallet er en praktis lommebok med glidelåslomme for mynter, egen lomme for sedler og plass til flere kredittkort. Den har egen lomme med gjennomsiktig plast over for medlemskort eller bilder.
Adax Cormorano Wallet Lia lommebok er en smart avlang pung, med masse plass til alle dine forskjellige kort og kontanter. Det er også plass til en smartphone.
Adax Cormorano Wallet Lia lommebok er en smart avlang pung, med masse plass til alle dine forskjellige kort og kontanter. Det er også plass til en smartphone.

 

 

 

Aunts and Uncles Valerie Wallet Cafe Cafe er en økonomisk rådgiver og en god venn. Glidelås-lommebok Valérie er morsom i alle farger, men spesielt i de lyse!
Aunts and Uncles Valerie Wallet Cafe Cafe er en økonomisk rådgiver og en god venn. Glidelås-lommebok Valérie er morsom i alle farger, men spesielt i de lyse!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.